Legjobb állás: majdnem egy millió tisztán havonta, és a főnök sok ezer mérföldre van

Az elmúlt időszak egyik legmeghökkentőbb álláshirdetésében havi 900 ezer forintért kerestek embert egy érintetlen, természeti adottságait tekintve egyedülálló szigetre. A feladat meglehetősen szokatlan: a sziget madárvilágának megfigyelése mellett egy invazív (bár ártatlan) növény megfékezésével kell foglalkoznia a természettudományos végzettségű, madárgyűrűzésben jártas jelentkezőnek. 

Ha azt is hozzátesszük, hogy a sikeres jelentkezőnek a teljes fizetése a zsebében marad, hiszen a szigeten szállást és teljes ellátást is kap, már-már álomszerűnek tűnik az ajánlat. Amíg meg nem tudunk néhány apró, de fontos részletet.

Tömegiszonyosok előnyben! 

Először is a gyakorlatilag lakatlan szigeten a leendő munkavállalóval együtt összesen kilencen élnek, az év egyes részeiben mintegy 8 millió vadmadárral körülvéve. 

Az ENSZ világörökségi listáján is szereplő, az Atlanti-óceán déli részén található Gough sziget különleges jelentőségét az adja, hogy itt található a világ egyik legjelentősebb tengeri madártelepe. Több mint 50 féle madárfaj fészkel a szigeten, közülük kizárólag itt él az atlanti vízityúk és a Gough-sármánypinty. A sziklapárkányokon az aranybóbitás pingvin mellett olyan ritka tengeri madarak fészkelnek, mint a vándoralbatrosz és az északi óriáshojsza.

Valóban csodálatos természeti adottságok

A sziget az egyik legnagyobb, a földön még létező szinte érintetlen hideg-éghajlatú terület, amelynek élővilágát alig-alig tizedelték meg behurcolt invazív növény- és állatfajok. Éppen ezért a természeti kincsek megóvása érdekében nagyon szigorú, és meglehetősen speciális előírások vonatkoznak az itt dolgozók körülményeire és feladataira.

Reméljük, nem félsz az egerektől!

A Gough szigetre az elmúlt évszázadok során alig néhány invazív faj jutott el. Ezek közül korábban jelentős problémát okoztak az egerek, akiket még a 19. században hurcoltak be tengerészek, és akik jelenléte a 2010-es évek közepére már égető problémává vált: a rágcsálók elképesztő pusztítást végeztek a szigeten fészkelő madarak tojásai között. 

A csomós zöldhúr nem tűnik veszélyes ellenfélnek, mégis komoly harcot vívnak vele a Gough szigeten dolgozó természetvédők

Az ott dolgozó szakemberek (mind a kilencen!) éveken át elszántan irtották az egereket, így ez a probléma mára jelentősen csökkent. Most ehelyett a csomós zöldhúr, avagy latin nevén Sagina procumbens nevű növény megfékezésével kell többet foglalkozniuk. 

Elég kellemetlen az időjárás, viszont korlátlanul ehetsz a mélyhűtőből

A Gough sziget időjárása meglehetősen zord. Magyarul: általában baromi hideg van, szakad az eső és orkánszerű szél fúj. A sok csapadékra még az angol munkatársak is panaszkodnak, akik pedig azt hitték, ezen a téren nehéz őket meglepni.

A jó hír az, hogy a szigeten dolgozó kilenc ember teljes ellátásáról a megbízó, az Egyesült Királyságban alapított Royal Society for the Protection of Birds (kb: Madárvédelmi Királyi Társaság) gondoskodik. A rossz hír pedig az, hogy a terület biodiverzitásának védelmében semmilyen friss élelmiszer nem szállítható a szigetre, az itt élők kizárólag csomagolt, fagyasztott és konzerv alapanyagokból dolgozhatnak. 

A pirossal bekarikázott kis sziget Gough szigete

Az ellátmányt évente egyszer, a csapattagok cseréjét is biztosító két hetes szeptemberi időszakban szállítják a szigetre, és romlandó részét két óriási mélyhűtőkamrában tárolják. Az egyik gyakorlatilag fagyasztott zöldséggel van tele, a másik pedig fagyasztott hússal.

Ennyiből is látszik, hogy a jól fizető munka körülményei nem mindennaposak, azonban egy fontos tényezőt még nem is említettünk: a legközelebbi lakott terület 2400 kilométerre található, a főnök viszont még ennél is jóval messzebb: Angliában. 

Szűrd ki te is az igényeidnek megfelelő munkahelyet! 

Ha te is olyan munkahelyet szeretnél, amit éppen rád szabtak, nézz körül a megújult jobinfo.hu oldalán. Az oldal új szűrői segítségével az igényeidnek legmegfelelőbb állásajánlatok közül válogathatsz.  

Böngéssz a több ezer ajánlat között és találd meg álmaid állását  – hiszen már ezt is beállíthatod álláskeresői fiókodban! Az “Álommunkahely” funkciót azért alkották meg, hogy egy kattintás után az “öledbe hulljon” az információ, ha a vágyott munkahely állást ad fel a jobinfo.hu-n.

Regisztrálj és töltsd ki álláskeresői Profilod, hogy azután ebből egy klikkel önéletrajzot varázsolj! A jobinfo.hu újításainak célja, hogy az álláskeresés még kényelmesebb legyen! Kattints, böngéssz és megtalálod a Neked megfelelő munkahelyet! Az állásgyűjtő oldalon egy helyen találod több állásportál kínálatát, hogy egyszerűen és gyorsan átlásd a több ezer állás kínálatot. A nyitó oldalon gyorsan megtalálhatók a tematizált, legkeresettebb állások. Egyszerűen regisztrálhatsz google accounttal, a profilodat részletesen kitöltve pontosíthatod a számodra küldött állásajánlatokat, a beállításaid alapján pedig pontosabb hírleveleket kaphatsz. 

A megújulással párhuzamosan meghosszabbították nyereményjátékukat! Ha még nem tetted, most különösen érdemes feltöltened a önéletrajzodat ide: https://cvdb.hu/, illetve készítsd el részletes profilodat is! Egyrészt az itt megadott kritériumokat  figyelembe véve kapsz hírlevelet,  plusz a profil frissítését elvégző felhasználók között több millió forint értékű nyereményt sorsolnak ki! 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)