Befektetés és lelki béke: energiahatékony új lakások az óbudai Duna-part közelében

Van néhány szempont, amit mindenki szem előtt tart, aki új építésű lakást keres. A legfontosabb talán a lokáció: otthonunk elhelyezkedése számos okból alapvető hatással van az életminőségünkre: a lakókörnyezet milyensége, a közlekedési és infrastukturális lehetőségek többé-kevésbé objektív szempontok. Ezek mellé pedig felzárkózik egy szubjektív is: mennyire passzol az adott elhelyezkedés az életstílusunkhoz, magyarul: naponta mennyi időt kell közlekedéssel töltenünk.

Bár Magyarországon egyelőre kevésbé megszokott trend a munkahely vagy iskola közelébe költözni, egyre többen mérlegelik a lakáskeresés során azt is, napjuk mekkora részét fogják majd ingázással tölteni. Az utóbbi években egyre elfogadottabbá váló távmunka egyik hatalmas előnye, hogy sokan már szinte bárhonnan tudnak dolgozni. Aki pedig nincs arra kötelezve, hogy naponta bemenjen a munkahelyre, sokkal szabadabb kezet kap a lakáskeresés során, a buszon/autóban töltött idő helyett elegendő azt mérlegelni, hogy választandó lakásában komfortosan tudja-e majd végezni munkáját.

Buda Bright

De a lakókörnyezetnek nem csupán az otthoni munkavégzés miatt van jelentősége, sőt: közvetlen környékünk meghatározza a kikapcsolódási lehetőségeket is, az pedig hatással van lelki békénkre is. A pszichés jóllét egyik legfontosabb pillére a rendszeres mozgás a szabadban, ezért értékelődnek fel egyre inkább azok a beruházások, ahol a lakók néhány lépéssel a természetben találják magukat.

Az utóbbi évben a korábban megszokottak mellett egy új szempont is felkerült a lakást keresők listájára, ez pedig az energiahatékonyság kérdése, nagyon nem mindegy, mennyi lesz a havi rezsi, ahogy az sem, hogy abból mekkora részt fizetünk a közös terek, közös szolgáltatások fenntartására.

Ezúttal egy olyan beruházást mutatunk be, amelynek adottságai különlegesek. A Római-part közelében, a folyótól könnyen elérhető távolságban épülő Buda Bright lakóparkban három épületben összesen 316 lakás épül. Az, hogy a fejlesztők nagyon eltaláltak valamit, abból is látszik,  hogy a lakások tetemes része már elkelt, holott az átadás csak decemberben lesz.

Buda Bright

A lakáskínálatban mindenféle élethelyzetre találni megfelelőt: az egy-két személyes kis stúdiólakásoktól a háromszobás, nagyteraszos családi otthonokig terjed a paletta. A lakópark oldalán mindenki végigböngészheti az elérhető lakások paramétereit, nem csak az alaprajzot tanulmányozhatjuk, hanem azt is, hogy melyik épületben, melyik szinten, hol helyezkedik el a kinézett ingatlan.

Ami pedig a rezsit illeti, az itt lakóknak jóval kevésbé kell majd aggódni. A lakások hűtését-fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja, a közös területeken pedig energiatakarékos megoldásokat alkalmaznak, mint például a mozgásérzékelős világítási rendszer, amellyel hosszú távon tetemes összegeket takarítanak meg a tulajdonosok.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Lemondott egy korrupt ukrán miniszter. Háborús hírek.

© 2024 (v2.202102)