Igenis van fantázia a régi Balaton-parti ingatlanok felújításában

A hatvanas években kezdődött nyaralóépítési láz számtalan lepusztult családi-, vállalati üdülőt, szállodát hagyott maga után. A rendszerváltás után a magyar turisták figyelme egyre inkább elterelődött a Balatonról. Voltak vállalkozók, akik azóta sok régi üdülőt, szállodát szépen felújítottak, sok épületre azonban csak az enyészet vár. Pedig igenis van fantázia egy régi ingatlan felújításában, különösen, ha közvetlen vízkapcsolattal is rendelkezik.

A magyar tenger partján körülnézve sok ilyen felújítandó ingatlant találhat, aki vállalkozni szeretne, de tekintve, hogy egy felújítás mekkora költséggel és mennyi idővel jár, érdemes szétnézni a már részben vagy teljesen felújított ingatlanok között is. A Balaton egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, Balatonvilágoson találtunk is egy ilyen befektetésre alkalmas ingatlant.

Hirdetés

Balatonvilágos a déli part első települése, annak, aki Budapest felől érkezik, gyakorlatilag az M7-es első „megállója”, egy óra autózással elérhető a fővárosból. A község híres az egykori Aliga I. és Aliga II. üdülőtelepekről, homokos partja, sekély vize miatt a kisgyermekes családok egyik kedvenc üdülőhelye. Siófokhoz való közelsége lehetővé teszi, hogy a déli part pörgős fővárosának közelében, mégis nyugodt környezetben pihenhessen, aki idelátogat.

De nézzük, milyen is ez a befektetésnek kiváló üdülő! Természetesen saját vízparttal rendelkezik, és két épületből áll, melyek közül a nagyobbikat már felújították, így akár azonnal kihasználhatja a szezon végét, aki megvásárolja.

Ez az épület kétszintes, 26 db fürdőszobás vendégszoba kapott benne helyet. Földszintjén a vendégszobákon kívül előtér és nappali található, két emeletén a vendégszobák egy kis pihenőből nyílnak. Az emeleti szobák erkélyei az egész épületen körbefutnak pazar panorámát nyújtva a Balatonra.

A kisebbik épület távolabb van a parttól, és elsősorban kiszolgáló egységnek létesült. Ez az épület felújításra szorul, földszintjén konyha, étkező, recepció, mellékhelyiség, emeletén további 7 vendégszoba található. Ennek az épületnek a felújítása jövő tavaszra el is készülhet, ha valaki még most belevág, és a következő szezonra már konyhával, étteremmel együtt, félpanziós vagy teljes panziós ellátással is csatasorba állítható az ingatlan.

Az üdülő füvesített, térkővel burkolt telken helyezkedik el, ahol 25 autó is parkolhat. Adottságait tekintve nemcsak vendégfogadásra, hanem céges üdülőnek is kiváló lehet, a szobák egybenyitásával, akár önálló lakások kialakítására is lehetőséget nyújt.


© 2018 (v140.20181106)